Inpakken met LEUKVERPAKT en House of Products 

Mijn liefde voor het inpakken begon al jong! Als er wat ingepakt kon worden, moest en zou ik dat doen. Mijn moeder had gelukkig al snel door dat ze cadeautjes niet hoefde te laten inpakken bij de winkel waar ze het kocht, maar dat ik dat héél graag deed.  Als ik er nu aan terug denk vind ik het echt wel heel lief dat ze mijn creaties zonder blikken of blozen aan de gelukkige ontvanger gaf. Want laten we zeggen dat mijn inpaksels zo iets waren als een kerstboom met gekleurde, knipperende lichtjes en alle kerstballen die er in een gemiddeld tuincentrum rond november te vinden zijn.
Los ging ik. Papiertjes, folie, linten, strikken, zelfgemaakte labels, stickers alles, alles, alles… Alles wat ik kon bedenken werd op dat moment op dat cadeautje toegepast. 

Later, toen ik het niet meer alleen hoefde te hebben van de lintjes en strikjes die van gekregen cadeautjes kwamen, maar ik er zelf wat geld aan kon uitgeven, werd het natuurlijk steeds leuker. Maar als ik op zoek was naar écht aparte, niet standaard dingen, kwam ik al snel uit bij groothandels. Ja, ik wilde héél graag dat andere papiertje dat niemand anders had en ook die gave stickers. Maar nee, geen 500, gewoon tien of zo. En zo ben ik uiteindelijk met leukverpakt begonnen.
Ik dacht dat er vast wel meer mensen zouden zijn die wel toffe, geen standaard, inpak materialen wilden, Maar geen 500 stuks of 200 meter.

Dat dat zo is, is een feit. Ik pak iedere dag weer een berg bestellingen in voor iedereen die er net zo gek op is als ik! Want ja, ik ben er nog steeds dol op!!

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe collecties. Maar één ding is zeker, in de winter wordt er het allermeest en aller uitbundigst ingepakt! Met Sinterklaas en Kerst kan elke inpakfanaat zijn hart ophalen!
Welke trends leven er dit jaar? Gaan we voor simpel of trekken we alles uit de kast en gaan we voor luxe?
Wat dit jaar sowieso héél fijn is, alles kan en mag dit jaar.

Ik ga natuurlijk voor mijn webshop op zoek naar allemaal toffe inpak materialen. Ik wil dat iedereen bij leukverpakt iets kan vinden dat bij hem/haar past. Zo ben ik in gesprek gekomen met de meiden van House of Products.

Ik ben al jaren dol op hun dessins, originaliteit en kwaliteit van de producten. Waar ik ook heel blij van word, is dat ze tegenwoordig ook FSC gecertificeerd zijn, dus inpakken voelt nog beter.

Zij hebben mij gevraagd om mee te denken over de najaarscollectie, om uiteindelijk handige tips mee te geven aan de winkelier en de consument.

Kortom, hoe zorgen jullie ervoor dat je het mooiste cadeautje in de jute zak of onder de kerstboom hebt liggen.
Maar ook voor het inpakken van je cadeaus voor verjaardagen, geboorte en andere gelegenheden. De technieken blijven hetzelfde, alleen de keuze van je papier, sticker en lint en andere decoratie is natuurlijk per gelegenheid anders.

In 4 nieuwsbrieven, waar dit de eerste van is, worden 4 items behandeld. 
1 cadeaupapier
2 tissuepapier/zijdepapier
3 cadeauzakjes
4 mix & match

Bij elk onderdeel vertel ik waar je het voor kunt gebruiken en hoe. Ook hoe je het kunt combineren met andere (inpak)materialen. Dit zijn de materialen die hier geen eigen 'hoofdstuk' krijgen maar die je wel perfect bij alles zou kunnen gebruiken. Denk aan lint, stickers, labels, decoratie etc..
Je kunt elke keer zelf kiezen of  je voor snel en simpel gaat, eenvoudig, voor goedkoop, of dat je het juist lekker luxe wil maken. 

Ik begin met cadeaupapier.

Bij LEUKVERPAKT en House of Products vind je een enorme hoeveelheid cadeaupapier. Met printjes, effen, mat en glimmend, druk of rustig en voor speciale gelegenheden. We hebben zó veel in huis dat de kans groot is dat je vindt wat je zoekt.

We verkopen een mooie kwaliteit cadeaupapier dat je kunt gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Je kunt het natúúrlijk gebruiken om een cadeau mee in te pakken! Maar je kunt er ook boeken mee kaften, knutselen, het als tafelloper of achtergrond voor iets gebruiken. Je kunt het inlijsten of plastificeren en als placemat gebruiken en… noem het maar op! 

En heb je gezien dat er ook dubbelzijdig papier tussen zit? Dan heb je niet alleen twee opties om je cadeau mee in te pakken, maar je kunt er ook leuke dingen mee doen bij het inpakken door beide kanten bij één cadeau te gebruiken!

      

      

     

  1. knip je papier op maat
    Dat doe je door je cadeau neer te leggen en het om te klappen, als je dan nog 10 cm erbij neemt heb je meer dan genoeg papier. Als je te veel papier hebt, is het lastig je cadeau mooi strak in te pakken.
  2. doe dit zowel bij de lengte, als bij de breedte van je cadeau
  3. kies welke kant je aan de buitenkant wilt en leg die naar boven op tafel
  4. vouw de rand van het papier 3 cm naar binnen en dan nog een keer naar binnen zodat je de kniprand niet meer ziet (je kunt dit eventueel onzichtbaar vast zetten met een klein stukje dubbelzijdig plakband onder de tweede vouw) je kunt recht, maar ook schuin vouwen
  5. draai je hele stuk papier om en pak je cadeau in
  6. waar je normaal het papier aan de onderkant vastzet met plakband omdat daar de kniprand zit, zet je deze nu onzichtbaar aan de bovenkant vast met dubbelzijdig plakband of een toffe sticker
  7. nu heb je de binnenkant van het papier, als leuke decoratieve rand bovenop je cadeau
  8. draai je cadeau om en zet de zijflappen wel op de onderkant vast met plakband

Wil je méér dan alleen een papiertje om je cadeau? Combineer het dan met bijpassend lint, koord of bakers twine. Je kunt hiermee ook nog een label of kaartje aan je cadeau bevestigen.

En weet je dat we ook héél veel toffe stickers hebben? Met en zonder tekst. Dat geeft je cadeau nèt dat beetje extra en een persoonlijk tintje.

Kleinere cadeautjes kun je ook snel en makkelijk inpakken door ze in een zakje te doen. En lastige vormen pak je gemakkelijk in door een driehoek zakje te vouwen of een blokbodemzak te gebruiken.

Lastige vormen kun je ook eerst in een doosje (oude schoenendoos of zo)stoppen en pak dan de doos in met mooi papier. 

Tot zo ver voor nu. ;-) 

Op de website vind je natuurlijk alles wat je nodig hebt om zelf lekker aan de slag te gaan! 

Groetjes Petra 

   en    

© 2016 - 2023 leukverpakt | sitemap | rss