Hier, in deel twee van de serie nieuwsbrieven over hoe je de verschillende materialen kunt gebruiken, gaat het over tissuepapier. 

Tissuepapier is zacht, vederlicht papier met een mooie uitstraling. Het wordt ook wel zijdepapier of vloeipapier genoemd. Ik vind het ideaal als inpak materiaal, omdat je er zo veel kanten mee op kunt.

Je kunt tissuepapier gebruiken als opvulling van zakjes, cadeautasjes en dozen, maar je kunt er ook, (voorzichtig) mee inpakken. Om een bos (zelf geplukte) bloemen staat het ook erg mooi. Weer eens wat anders dan het papiertje van de supermarkt of bloemenwinkel. Een fles (wijn, bubbels, sterke drank, fris, …) laat zich veel makkelijker in een tissuepapiertje rollen dan in gewoon cadeaupapier! Superleuk voor als je met Kerst een fles likeur cadeau geeft of een flesje wijn mee neemt als je bij familie of vrienden gaat eten.

Dit is echt een eitje!

      

      

 

 1. knip een rechthoekig stuk papier dat anderhalf keer de lengte van je cadeau heeft
 2. leg je vel papier plat op tafel
 3. leg je fles schuin op de hoek links onder
 4. rol je fles helemaal in en plak de punt vast met een plakbandje, of nog leuker, een mooie sticker
 5. vouw het papier aan de onderkant van de fles naar binnen en knip het overtollige papier er af
 6. je kunt ook het papier aan de onderkant vastzetten meteen plakbandje of ronde sticker
 7. draai het papier om de hals van de fles zodat het blijft zitten
 8. je kunt er nog een lint of stuk bakers twine om heen doen, dan weet je zeker dat het blijft zitten en het staat extra feestelijk
 9. gebruik eventueel nog een label voor een persoonlijke boodschap (die kun je op de achterkant schrijven) en om er ècht een luxe cadeau van te maken!

Wat ook erg leuk is in combinatie met tissuepapier, is transparant folie (je koopt dat bij Action, Blokker of Hema en vast nog wel ergens anders). Knip eerst het folie op maat, een beetje ruim! Strooi daar confetti of glitters op. Je hebt tegenwoordig heel veel keus in vorm, formaat en materiaal! Dan leg je het tissuepapier erboven op. Nu pak je je cadeau er mee in. Dit geeft een superleuk effect en je kunt je cadeau een thema mee geven. Roze of blauwe confetti bij een geboorte, pepernoten ertussen met Sinterklaas etc.

Plak het papier een keer dicht met een leuke sticker/sluitzegel of washi tape, in plaats van met gewoon plakband. Maak je cadeau nog mooier door bijpassend lintkoord of bakers twine te gebruiken.

Je kunt het papier ook gebruiken als decoratie op je cadeau. Je kunt er namelijk heel makkelijk een toffe bloem van maken in het formaat dat jij wil. Ik vertel je hoe je dat doet!

         

       

 1. knip een stuk of 8 even grote vierkante stukken papier
 2. leg deze heel netjes op elkaar
 3. vouw ze om en om als een soort trappetje
  (stukje omvouwen, stapeltje draaien, vouwen, stapeltje draaien etc.)
 4. bind het midden bij elkaar met bakers twine, of garen.
 5. knip de uiteinden aan twee kanten rond, of juist in een punt, net wat voor vorm blaadjes je wilt
 6. vouw de zijkanten naar buiten, zodat je een cirkel krijgt
 7. haal heel voorzichtig het bovenste blad los van de onderste en vouw e blaadjes naar boven zodat er een bloem ontstaat en herhaal dit met de andere vellen
 8. zet je bloem vast met een stukje dubbelzijdig tape of met lint of bakers twine
 9. tadaaaaaa klaar is Kees!

 

© 2016 - 2023 leukverpakt | sitemap | rss