Mix en match

Als inpakfanaat, heb ik natuurlijk van alles in huis! Maar niet alles wat ik koop gaat in één keer op. (En voor je het weet, heb je kasten vol en kun je wel een winkel beginnen... haha)
Superleuk om bij het geven van meerdere cadeautjes een mix te gebruiken van inpakpapier, zakjes, labels en meer. Tegenwoordig kan er héél veel EN… je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt!

Kies kleuren en printjes die jij zelf mooi vindt combineren en gebruik je favoriet natuurlijk bij het grootste cadeau (als je daar nog genoeg van hebt) Heb je dubbelzijdig papier? Pak je het éne pakje met de éne kant in en het andere pakje met de andere kant.

Als je alles hebt ingepakt ga je kijken wat een mooie compositie is. Probeer eerst meerdere opties, kies de mooiste en zet dan alles vast. Ik houd er van als het niet té recht en symmetrisch is, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

      

Zelf ben ik gek op elastisch koord, omdat je daarmee heel makkelijk meerdere cadeautjes vast zet, zonder dat je de boel zó strak aan hoeft te trekken dat je het papier of zelfs misschien je cadeau beschadigt. Ik gebruik het ook voor het bevestigen van labels of kleine cadeautje óp mijn cadeau.

Heb je dat niet, dan  kun je ook dubbelzijdig plakband of lint gebruiken om alles op zijn plek te houden.

Bij een kindercadeau doe ik vaak een gezellig gekleurde lolly, een ballon of een klein speelgoed dingetje als decoratie aan de buitenkant van het cadeau. Bij een verjaardag-, of kerstcadeau vindt ik een kaarsje ook leuk om erbij te doen. (Dille & Kamille heeft hele mooie en veel kleurtjes)

Een label geeft nog nèt dat beetje extra en je kunt er een kleine persoonlijke boodschap op zetten. Labels zijn ook ideaal om een naam op te zetten als je meerdere cadeaus te geven hebt. Zo weet je altijd wat voor wie is. Ook handig voor de pakjes in de zak van Sinterklaas of de pakjes onder de boom ;-)

      

Wat weinig kost en wel heel mooi kan zijn, zijn schatten uit de natuur. Een veer, een bloemetje uit de tuin een takje groen of een droogbloem. Ik vind het altijd een hele mooie toevoeging aan rustig of effen papier.

Met Kerst is het supermooi om een sparrentakje op je cadeau te binden of van die leuke rode besjes. Eucalyptus staat ook chic!

Kortom; bij de mix & mach kun je ALLE kanten op. Rustig en sober, uitbundig en bont, met en zonder labels en stickers. Met veren, lolly’s, ballonnen en kaarsjes erop of juist niet. Het is helemaal jouw inpak feestje.

Doe je dit nooit? Probeer het een keer! Het is echt tof! En zo kun je ook alles lekker opmaken zonder dat het eruit ziet dat iemand de restjes krijgt. Mixen kan natuurlijk ook met allemaal nieuwe spullen, gewoon omdat het zo leuk is!

      

© 2016 - 2023 leukverpakt | sitemap | rss